Selectiegroep
Jazz A niveau
Dit is landelijk gezien het hoogst niveau; de leden van de groep zijn 16 jaar en ouder. Voor dit niveau heeft de KNGU nog hogere eisen opgesteld. Zo moeten de leden een dubbele pirouette goed beheersen en trainen ze op een 2,5 of 3 dubbele pirouette. Bij de beoordeling van de dans op een voorrondewedstrijd en het Nederlands Kampioenschap worden er punten gegeven voor de uitvoering, choreografie en dansant. Op dit niveau kun je de titel Nederlands kampioen krijgen; bij de andere niveaus ben je nationaal kampioen op C of B niveau. Het landelijke niveau ligt tegenwoordig erg hoog. Om toch elk jaar een kans te maken op deelname aan het Nederlands kampioenschap wordt het selectiebeleid binnen Meerburg strikt toegepast.

In de selectiegroep kan je alleen komen als je geselecteerd bent door de leiding. Zie hiervoor het selectiebeleid. Deze les duurt langer dan de andere lessen en er mogen maximaal 4 lessen tijdens het seizoen door een lid gemist worden.
De leden van een selectiegroep zijn verplicht technieklessen te volgen.

Techniekles A selectie
Tijdens de techniekles wordt er aandacht besteed aan de conditie, lenigheid en worden de technieken van bewegingen geoefend. Het is gebleken, dat dit geen saaie les hoeft te zijn en de reacties van de leden zijn positief. Voor de selectieleden zijn deze technieklessen verplicht. Ook voor de techniekles geldt, dat de selectieleden deze niet meer dan vier keer in een seizoen mogen missen.