Wedstrijdgroepen
Op het lesrooster kunt u zien welke leeftijdsgroepen en categorieën er dit jaar zijn.

Jazz D niveau
Dit is het beginniveau binnen de jazzdans. Dit niveau kan meedoen aan wedstrijden.
Tijdens deze lessen wordt er aandacht
besteed aan technieken, houding en dans-expressie. Als het seizoen enkele maanden aan de gang is, wordt er begonnen met de wedstrijddans. Deze wordt dan wordt stap voor stap aangeleerd. In deze dans zitten de eisen, zoals de gevraagde technieken en een aantal opstellingen, opgesteld door de KNGU. Groepen op D niveau doen mee aan een demogyjada, een wedstrijd en de eindshow. Dit niveau mag nog niet meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Jazzdans.

Jazz C niveau
Dit is een meer gevorderd niveau binnen de vereniging. Aan de leden van deze groepen worden al meer eisen gesteld voor wat betreft de techniek van de bewegingen, de uitvoering, uitstraling en dansexpressie. In de lessen wordt aandacht besteed aan o.a. techniek, lenigheid en kracht. De groepen doen mee aan een demogyjada, één of meerdere wedstrijden en de eindshow. Wanneer er bij een voorrondewedstrijd goede resultaten worden behaald, kunnen de groepen op uitnodiging van de KNGU meedoen aan het Nederlands Kampioenschap.

Jazz B niveau
Aan de leden van deze groepen worden niet meer eisen gesteld voor wat betreft techniek van de beweging, de uitvoering, uitstraling en dansbeleving dan het C niveau, maar het niveau van de dans en de groep is hoger. In de lessen wordt aandacht besteed aan o.a. techniek, lenigheid en kracht om tot een
goede uitvoering van de gevraagde technieken te komen.
De groepen doen mee aan een demogyjada, één of meerdere wedstrijden en de eindshow. De KNGU bekijkt alle landelijke resultaten van de voorrondewedstrijden en nodigt dan groepen uit om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap.